Derfor elsker jeg genfortællinger

By:

Jeg har ofte talt med folk om, at de hader at høre om gamle historier, som ikke har nogen relevans længere. Den opfattelse kunne jeg ikke være mere uenig i. Jeg er helt vild med, når folk tager sig tid og lyst til at fortælle om dem selv og deres liv. Jeg finder det dybt fascinerende, når man kan blive betaget af en historie fra fortiden, som måske endda ændre ens syn på nogle ting. Det er nok også derfor, jeg er så vild med at læse, for her bliver der virkelig fortalt noget til bunds, hvis man leder efter det. Biografier, erindringer og selvbiografier er helt afgjort der, hvor jeg føler mig mest hjemme, når jeg læser. Selvom der ikke er samme action, som det kan være tilfældet med en krimi, så bliver jeg simpelthen mere opslugt, når jeg hører en interessant person fortælle. 

Jeg har læst rigtig mange selvbiografier, og der er ingen tvivl om, at det er noget særligt for mig. Det bliver rigtig interessant, når fortælleren åbner helt op og tør være hudløs ærlig i en fortælling. Jeg har også læst biografier, hvor man ikke rigtig kommer ind under overfladen, og det giver slet ikke samme oplevelse, som når fortælleren tør åbne op for sine tanker. Jeg er vild med musik, og jeg kan derfor godt lide at læse om rockstjerners fortællinger, og jeg blev da også blæst bagover, da jeg læste “Born to run” af Bruce Springssteen. Den fandt jeg, ligesom mange af mine andre bøger, hos https://politikenbooks.dk/eboger/

Det bedste ved e-bøger er, at det giver en større frihed. Først og fremmest er det lettere at kigge efter bøger, fordi man ikke skal ned i en fysisk butik, og så er det bare mere praktisk, fordi man altid har dem lige ved hånden. Jeg har altid min tablet med i tasken, og dermed har jeg også min yndlingsbog lige ved hånden.