Efterfølgeren til ”Endnu er der håb” er hyggelig læsning

By:

Med min Kindle under armen er jeg altid på udkig efter nye e-bøger at læse, og denne gang faldt jeg over ”I lyst og nød” af Karin Wahlberg. Denne roman er en efterfølger af ”Endnu er der håb,” og denne roman var jeg meget draget af. Derfor blev jeg nødt til at læse den næste bog i rækken. Jeg vil sige, det er bedst at have læst forgængeren, før man kaster sig ud i ”I lyst og nød”, da det ellers kan være svært at følge med i både plot og karakterer. Hvis du var lige så vild med ”Endnu er der håb”, som jeg var, vil ”I lyst og nød” ligeledes være noget for dig. 

Et godt indblik i 1950

Noget af det, jeg finder mest interessant ved denne roman, er, at man får et glimrende og godt indblik i, hvordan livet var i 1950’erne. Helt specifikt får man et indblik i det svenske arbejder- og middelklasseliv, da man følger livet på et hospital i Sverige. Hospitalet er næsten tilbage til den normale dagligdag, efter en stor polioepidemi har hærget, men et grusomt knivstikkeri sker i byen, og dette skaber rystelse og utryghed rundt omkring. Udover et spændende plot får man et bredt persongalleri, som virker yderst realistisk og levende. Ligeledes er sproget særdeles tro mod tiden, og man føler, at man bliver taget tilbage til 1950’erne. Sproget er samtidig også letlæseligt, og derfor er bogen ikke en tung én af slagsen at læse.

Jeg vil helt klart anbefale andre at læse denne roman, især hvis de har læst bogens forgænger. Det er også muligt at læse ”I lyst og nød” uden at have læst ”Endnu er der håb”, men hvis man ønsker mere baggrundsviden, vil det helt klart være en fordel at have læst den første roman. Ligesom så mange andre e-bøger fungerer denne roman også godt på en Kindle, og romanen var fantastisk at sidde med i sofaen.  

Posted in: Kindle